Hodžić najbolji u poraženom Tubingenu

16 kolo BBL-a

Hodžić najbolji u poraženom Tubingenu

U 16 kolu Beko BBL-a Tubingen je poražen prilikom gostovanja kod Ludwigsburga (80:74). Prvoplasirani Bamberg i drugoplasirani Ulm nisu igrali svoje susrete, dok je trećeplasirani Artland pobijedio Hagen (109:59).

Tubingen, u kojem je odličnu partiju pružio Adnan Hodžić samo je drugo poluvrijeme bio dovoljno dobar (38:42), međutim to nije moglo anulirati deset pone razlike iz prvog dijela (42:32) koliko su imali košarkaši iz Ludwigsburga.

Adnan Hodžić je sa 12 poena i 5 skokova bio najbolji u gostujućem sastavu. U igri je proveo 28 minuta. Kod pobjednika Bowler je postigao 22 poena.

Tubingen je trenutno na 13. mjestu tabele u košarkaškom prvenstvu Njemačke i ima omjer 6-10. Omjer pobjeda i poraza koji još uvijek ne garantuje opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.