Napadač Liverpoola na posudbi

Hodžić: Nastojat ću da budem najbolji strijelac lige

Iako je njegovo priključenje pripremama bilo planirano puno ranije, Armin Hodžić prvi strijelac Željezničara u jesenjem dijelu sezone tek se početkom ove sedmice priključio treninzima aketulnog šampiona.

Fudbaler koji je pod ugovorom sa ekipom Liverpoola, vratio se u tima sa Grbavice i spreman očekuje nastavak sezone. 

"Vratio sam se iz Liverpoola, atmosfera ovdje je kao i inače, sve je super. Momci stvarno rade žestoko, a kako sam čuo tako je bilo i tokom priprema. Znam da su im i vremenski uslovi pravili probleme, ali sve u svemu je dobro, i naravno da očekujemo", optimističan je Hodžić pred premijerno gostovanje u 2014. godini kod Radnika iz Bijeljine.

U jesenjem dijelu sezone BH Telecom Premijer lige Hodžić je postigao osam golova, a već ovoga vikenda na gostovanju kod radnika u Bijeljini mladi napadač imati će priliku da popravi taj bilans.

"Što se mene tiče ja sam spreman, i spreman dočekujem nastavak takmičenja u prvenstvu, baš kao što spreman očekujem svaku utakmicu. Ipak, sigurno je da učinak može biti bolji i u to sam siguran. Ja ću nastojati da budem najbolji strijelac lige", rekao je napadač Redsa na posudbi u Željezničaru čije se ime našlo i na spisku selektora U-21 reprezentacije BiH Vlade Jagodića.

Željo je prvi dio sezone okončao na liderskoj poziciji, a o tome mogu li Plavi na toj poziciji ostati i nakon proljetnog dijela sezone Hodžić kaže:

"Naravno da možemo ostati! Iz godine u godinu mi smo sve bolji i bolji, i mi ćemo se boriti i sasvim sigurno ćemo ostati u vrhu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavne konkurente u borbi za šampionsku titulu U-21 reprezentativac BiH vidi u ekipama Sarajeva, Olimpica i Širokog Brijega.

"Tu su Sarajevo, Olimpic i Široki Brijeg, ali mi se ne bojimo nikoga naravno, jer smo najveći klub u Bosni I Hercegovini i kao što sam već rekao iz godine u godinu, sve smo bolji i bolji", zaključio je Hodžić na kraju razgovora za SportSport.ba 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.