Hodžić: Zasluženo smo na prvom mjestu i tu želimo i ostati

Najbolji strijelac Željezničara

Hodžić: Zasluženo smo na prvom mjestu i tu želimo i ostati

Iako su u jednom dijelu prvenstva fudbaleri Željezničara bili u manjoj rezultatskoj krizi izgleda da su se kockice u redovima “plave mašine” napokon posložile, a liderska pozicija na kojoj se nalazi Željezničar sigurno je dodatni motiv za igrače Hajrudina Dine Đurbuzovića pred derbi susret sa Borcem u okviru 19. kola BH Telecom Premijer lige.

"Teren nam je najveći problem i pribojavamo se jer mi želimo da igramo. U goste nam dolazi Borac koji nije u dobroj formi, međutim mi to ne prihvatamo i imamo obavezu da pred našim navijačima odigramo kvalitetnu utakmicu. Očekujem da navijači dođu u velikom broju i da nas podrže", kazao je Hajrudin Đurbuzović, te dodao:

"Borac respektujemo, očekujemo fer i korektnu utakmicu, ali i našu pobjedu i da na pauzu odemo kao prvoplasirani".

Armin Hodžić, trenutno je najbolji strijelac aktuelnog šampiona u ovoj sezoni Premijer lige sa osam postignutih golova, u kojem su Plavi nakon 18. odigranih kola na vrhu tabele. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zasluženo smo na prvom mjestu i tu želimo i ostati, a za to nam je potrebna pobjeda. Cilj mi je biti najbolji strijelac Premijer lige i pomoći Želji da odbrani titulu", rekao je Hodžić.

Zbog snježnih padavina i niskih temperatura koje su nas pratile prethodnih dana, južna tribina je neuslovna i neće biti otvorena. Vlasnici polugodišnjih i godišnjih ulaznica za južnu tribinu će sa istima moći ući na sjevernu tribinu. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.