Hoeneß: Blatter neće izdržati do kraja mandata

Nakon novog skandala

Hoeneß: Blatter neće izdržati do kraja mandata

A. Haznadarević

Prvi čovjek minhenskog Bayerna Uli Hoeneß, sretan je zbog posljednjeg skandala koji potresa vodstvo FIFA-e, te smatra da bi to mogao biti razlog da Blatter konačno napusti vodstvo ove velike organizacije.

Podsjetimo, u javnost su izašli podaci o bivšem predsjedniku Joau Havelangenu koji je primao mito, a to je samo jedan u nizu od skandala koji već godinama potresaju FIFA-u. No, ovaj put mediji su se, za razliku od prošlih puta, konačno usudili obračunati sa predsjednikom krovne fudbalske organizacije.

 

"Konačno su se ljudi usudili napasti ga. Međutim, ne vjerujem da će s njim na čelu situacija u budućnosti promijeniti", kazao je Hoeneß, te dodao:

 

"Svjež početak organizacije moguć je samo bez njega. Mreža oko gospodina Blattera se polako zatvara i ne vjerujem da će izdržati na čelu do kraja svog mandata", zaključio je Bayernov predsjednik. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.