Hoeness: Period neizvjesnosti je iza nas

Ponuda nije stigla, u Wolfsburgu zadovoljni

Hoeness: Period neizvjesnosti je iza nas

O. Lekić

Na adresu Wolfsburga sinoć do 12 sati nije stigla niti jedna zvanična ponuda za našeg internacionalca, te je tako istekao rok za otkup ugovora koji su dali čelnici Vukova zainteresiranim klubovima, a ovakvim razvojem situacije zadovoljan je sportski diretktor njemačke momčadi Dieter Hoeness.

"Vrlo smo zadovoljni jer je period neizvjesnosti završen", rekao je za njemačke medije sportski direktor Wolfsburga Dieter Hoeness.

"Edinov ostanak u klubu za nas je najvažniji ljetni posao. On je izuzetno kvalitetan igrač i u slučaju njegovog odlaska teško bi bilo naći adekvatnu zamjenu. Sada nam preostaje da radimo na daljem slaganju naše momčadi za narednu sezonu", dodao je Hoeenes.

Podsjetimo, naš reprezentativac imao je klauzulu u ugovoru sa Wolfsburgom, prema kojoj je njemačka ekipa bila dužna automatski odobriti pregovore reprezentativcu Bosne i Hercegovine sa svakim klubom koji plati 40 miliona eura, a ta klauzula prestala je važiti sinoć.

Međutim, i pored ovakvog razvoja događaja postoji velika mogućnost da Džeko od naredne sezone nosi dres nekog drugog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.