Hoffenheim i Bayer prošli u četvrtfinale DFB Pokala
Foto: EPA

Igrali Bičakčić i Spahić

Hoffenheim i Bayer prošli u četvrtfinale DFB Pokala

Fudbaleri Hoffenheima plasirali su se u četvrtfinale njemačkog DFB Pokala, nakon što su na gostujućem terenu stigli do pobjede nad drugoligašem Aalenom. 

Tim iz Sinsheima slavio je rezultatom 2:0, a prvi pogodak postigao je u 16. minuti. Za slavlje Hoffenheima pobrinuo se Polanski, da bi Volland u 56. minuti susreta udvostručio prednost i postavio konačnih 2:0.

Cijeli susret za Hoffenheim odigrao je Bičakčić, dok je Salihović ostao na klupi za rezervne igrače. S druge strane, Fejzić nije uopšte konkurisao za sastav poražene momčadi. 

Kada su u pitanju ostali susreti, Bayer Leverkusen nakon produžetaka savladao je Kaiserslautern rezultatom 2:0, a Emir Spahić odigrao je čitav meč i pritom u 50. minuti zaradio javnu opomenu. 

Susreti između Dresdena i Dortmunda, odnosno Freiburga i Kolna još uvijek su u toku. 

DFB Pokal, osmina finala:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Aalen - Hoffenheim 0:2 (Polanski 16., Volland 56.)
Bayer Leverkusen - Kaiserslautern 0:0


All Goals - Aalen 0-2 Hoffenheim - 03-03-2015... by DFBPokal

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.