Hoffenheim ostao lider
Slavlje igrača Hoffenheima nakon što je Sanogo pogodio za 2:0

Bundesliga, 18. kolo

Hoffenheim ostao lider

Ekipa Hoffenheima ostala je lider na tabeli njemačke Bundeslige nakon što je u prvom kolu proljetnog dijela sezone nadigrala Energie sa 2:0.

Bila je to rutinska pobjeda tima koji je jesenji prvak, a koji je nešto manje od 24 sata bio na drugoj poziciji s obzirom da je Hamburger SV u petak naveče nadigrao Bayern sa 1:0 čime je pretekao “plave”.
Igrala se 28. minuta kada je Hoffenheim poveo. Sejad Salihović izveo je korner sa lijeve strane, Selim Teber povratnom loptom je pronašao Demba Ba koji je rutinskim udarcem sa nekoliko metara matirao Gerharda Tremmela. Drugi gol postigao je Boubacar Sanogo, koji je prije nekoliko dana stigao iz Werdera kao zamjena za našeg Vedada Ibiševića. I kod drugog pogotka u akciji je učestvovao naš Salihović, koji je uposlio Dembu Ba, a ovaj je asistirao Senegalcu za konačnih 2:0.  Za Energie je svih 90 minuta odigrao naš Ivan Radeljić i to na poziciji desnog beka. 

Remi Džeke i Misimovića

Wolfsburg, naših Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke, odigrao je 1:1 protiv Kolna u gostima. Domaći su poveli pred kraj prvog dijela kada je Radu iskoristio grešku zadnje linije „zelenih“ za vodstvo od 1:0, što je bio rezultat prvog dijela. U nastavku su gosti krenuli na sve ili ništa. Dvije odlične prilike za izjedačenje propustio je Džeko, da bi Grafite u 73. minutu udarcem sa oko 20-tak metara pogodio ugao gola nemoćnog Mondragona za vrijedan bod.
Iz ove runde takmičenja treba izdvojiti trijumf sve bolje Herthe nad Eintrachtom. Konačan rezultat glasio je 2:1, a dvostruki srijelac za pobjednički sastav bio je srpski internaconalac Marko Pantelić. Počasni gol za goste dao je Kohler. Slavio je i Hannover koji je sa 1:0 (Pinto) pobijedio Schalke 04.

Rezultati
Hamburg - Bayern 1:0, Borussia Dortmund - Leverkusen 1:1, Hertha - Eintracht 2:1, Hoffenheim - Energie 2:0, Hannover - Schalke 1:0, Stuttgart - Borussia M. 2:0, Koln - Wolfsburg 1:1.
Nedjelja: Bochum - Karlsruher, Werder - Arminia.

Poredak
Hoffenheim 38 bodova, Hamburger SV 36, Hertha 36, Bayern 33,  Leverkusen 33, Dortmund 30, Stuttgart 28, Schalke 27, Wolfsburg 27, Werder 26 (-), Koln 23, Hannover 20, Eintracht 19, Arminia 14 (-), Karlsruher 13 (-), Energie 13, Bochum 11 (-), Borussia (M) 11.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.