Hoffenheim ponizio Palomu, gol Bičakčića, pet Schipplocka
Bičakčić pogađa mrežu domaćih (Foto: Kicker)

DFB Pokal, 1. kolo

Hoffenheim ponizio Palomu, gol Bičakčića, pet Schipplocka

E. Škorić

Nogometaši Hoffenheima počastili su sa devet komada svog rivala u prvom kolu njemačkog DFB Pokala.

Hoffenheim je gostovao kod niželigaša Palome i ni u jednom trenutku nije bilo upitno ko će slaviti. Štaviše, Hoffenheim je domaćinu “ubio volju za nogometom”, utrpavši mu devet golova.

Počelo je golom Elyounoussija u osmoj minuti, pa je naš reprezentativac Ermin Bičakčić pogodio u 17. minuti za 2:0. Onda je sjajni Schipplock, strijelac čak pet golova za Hoffenheim, naredao od 18. do 33. minute hat-trick. Do kraja prvog dijela Schipplock je postigao još jedan gol, a jednom se u strijelce upisao i Szalai. 

Poslije sedam golova u prvom, gosti iz Sinsheima postigli su "samo" dva gola u nastavku. Schipplock je u 54. postigao svoj peti, Hoffenheimov osmi gol za 8:0, da bi konačan rezultat postavio Modeset u samom finišu utamice. Bičakčić je igrao 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Munchen 1860 je preokretom stigao do trijumfa (2:1) u Kielu. Siedschlag je u osmoj pogodio za domaće, a Okotie u nastavku donosi preokret gostima s dva pogotka.

DFB Pokal, 1. kolo:
Kiel - 1860 München 1:2 (Siedschlag 8/ Okotie 65, 81)
Paloma - Hoffenheim 0:9 (Elyounoussi 8, Bičakčić 17, Schipplock 18, 28, 33, 45, 54, Szalai 34, Modeste 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.