Hoffenheim rutinski, Ludogorets bolji od Brage
Foto: EPA

Liga Evrope, Grupa C

Hoffenheim rutinski, Ludogorets bolji od Brage

U okviru trećeg kola Lige Evrope u grupi C su odigrana dva susreta. Ludogorets je upisao gostujuću pobjedu nad Bragom rezultatom 0:2, dok je Hoffenheim bio bolji od Bašakšehira i slavio sa 3:1.

Iako je i Braga imala nekoliko prilika Ludogorets je svoje iskoristio i na kraju slavio pobjedu.

Gosti iz Bugarske su došli do vodstva u 25. minuti kada je Moti odlično reagovao nakon ubacivanja Wandersona iz kornera.

Pokušavala je Braga nakon Motijevog gola, na sve načine, doći do poravnanja, ali im to nije polazilo za rukom.

U 57. minuti Bugari dolaze do 0:2 i to nakon nekoliko loših poteza domaćina. Prvo veliki nesporazum golmana i jednog od fudbalera Brage, a zatim i Silva nespretno posrpema loptu u svoju mrežu. 

Nakon ovog gola je, čini se, fudbalerima Brage ponestalo snage, ali i motivacije pa je susret završen pobjedom Ludogoretsa.

U drugom susretu grupe C Hoffenheim je upisao laganu pobjedu protiv Bašakšehira.

Hoffenheim je dominirao tokom čitave utakmice, a pitanje pobjednika je riješeno u drugom poluvremenu, s obzirom da je nakon prvih 45 minuta rezultat bio 0:0.

Prvi gol za Hoffenheim je postigao Hubner u 52. minuti, da bi Amiri u 59. povisio na 2:0 nakon sjajne asistencije Demirbayja. Za 3:0 je pogodio Schulz u 75. minuti susreta, a Bašakšehir je počasni gol postigao u 93. minuti preko Napoleonaija.

Bh. reprezentativac Edin Višća je ovaj susret odgledao sa klupe za rezervne igrače Bašakšehira.

Kada je u pitanju grupa A, Villareal i Slavia Prag su odigrali zanimljiv susret i na kraju remizirali rezultatom 2:2. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Svi golovi su viđeni u prvom poluvremenu, a povela je Slavija u 18. minuti preko Necida, da bi već u 30. bilo 0:2. Ovaj put je strijelac bio Danny.

Ipak, do kraja poluvremena Villarreal dolazi do poravnanja. Na 1:2 je smanjio Trigueros u 41. minuti, dok je tri minute kasnije Bacca pogodio za, ispostavit će se, konačnih 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi