Hoffenheim u nadoknadi za bijeg iz opasne zone

Spas u zadnji čas

Hoffenheim u nadoknadi za bijeg iz opasne zone

D. Vejo

Fudbaleri Hoffenheima i Kolna su u okviru 28. kola njemačke Bundeslige remizirali, bilo je 1:1 (0:0). Bod domaćem timu donio je Volland, koji je u sudijskog nadkonadi vremena zabio zlata vrijedan pogodak.

Prvo poluvrijeme proteklo je u odmjeravanju snaga. Ni jedni ni drugi nisu imali konkretnijih prilika koje bi bile vrijedne pomena. Na odmor se otišlo bez pogodaka.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti. U toku je 69. minut kada Zoller na asistenciju Hectora postiže gol i svoj tim dovodi u prednost od 0:1.

Publika na tribinama počela se polako razilaziti kada su vidjeli da je meč produžen za svega jedan minut. Međutim, kapije stadiona zatvorio je Volland koji je u 91. minuti meča matirao golmana Kolna i tako natjerao publiku da ostane do kraja, a čime je postvaio konačnih 1:1.

Za Hoffenheim je dobru partiju pružio bosanskohercegovački defanzivac Ermin Bičakčić koji je na terenu proveo svih 90 minuta.

Ovom pobjedom, Hoffenheim je pobjegao iz opasne zone pa se sada nalazi na 14. poziciji na tabeli, dok je Koln na 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi