Dortmund nakon preokreta savladao Hoffenheim

Mainz 'šokirao' Bayer Leverkusen

Dortmund nakon preokreta savladao Hoffenheim

E. Čaušević

Ekipa Borussije Dortmund slavila je danas na domaćem terenu protiv Hoffenheima (2:1) nakon preokreta u okviru 23. kola Bundeslige.

Hoffenheim se ove sezone nalazi u teškoj situaciji i izvjesno je da će se ova ekipa do kraja sezone boriti za opstanak. Iako su gosti veći dio utakmice imali prednost, na kraju je Dortmund stigao do preokreta i slavio sa 2:1.

Gostujuća ekipa ekipa stigla je do prednosti u 25. minuti utakmice kada je mrežu domaćih zatresao Rudy. Ovaj igrač otežao je svojim saigračima posao jer je u 60. minuti utakmice dobio direktan crveni karton.

I kada su svi očekivali da će Hoffenheim slaviti u Dortmudu domaći su stigli do izjednačenja. Gundogan je asistirao, a na 1:1 izjednačio je Mkhitaryan. Za potpuni preokret Dortmunda pogodio je Ramos pet minuta kasnije. Konačanih 3:1 postavio je Aubameyang u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić odigrao je cijelu utakmicu za Hoffenheim. Dortmund je i dalje drugi na tabeli Bundeslige sa 54 boda, dok je Hoffenheim predzadnji sa samo 18 bodova.

U drugoj utakmici današnjeg programa Mainz je savladao Leverkusen sa 3:1. Dva gola za domaće dao je Malli, dok je jedan dodao Cordoba. Jedini strijelac za goste bio je Chicharito.

Bundesliga, 23. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Dortmund - Hoffenheim 3:1

Mainz - Leverkusen 3:1

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi