Hoffenheim nastavio s lošim partijama

Novi poraz

Hoffenheim nastavio s lošim partijama

E. Oštraković

U posljednjem meču šestog kola njemačke Bundeslige Hoffenheim je ugostio Union iz Berlina, te je izgubio s 3:1.

Tim našeg Ermina Bičakčića, koji je teško povrijeđen i nema ga do kraja sezone, doživio je već treći poraz u šestom meču i na nekoliko bodova je od opasne zone, a u protekla četiri meča nije uspio nikoga da pobijedi.

Možda i ključan trenutak dogodio se u58. minuti kada je Skov skrivio penal i dobio crveni karton, a Kruse pogodio za slavlje Berlinaca.

Dabbur je uspio ipak da vrati Hoffenheim desetak minuta prije kraja, ali već pet minuta kasnije Kruse sa strane ubacuje, a Pohjanpalo na kraju pogađa za tri boda Uniona, da bi iste potvrdio Teuchert na novu asistenciju igrača utakmice Krusea duboko u sudijskoj nadoknadi. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sastav iz Berlina je sa devet bodova smješten na osmo mjesto i u narednom kolu dočekuje Arminiju iz Bielefelda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti