Hoffenheimu bod, Salihović najbolji
Naš Salihović bio kapiten u drugom poluvremenu

Bundesliga - 22. kolo

Hoffenheimu bod, Salihović najbolji

Adnan Beganović

Nakon što su sinoćnjom utakmicom Koln i Arminia otvori 22. kolo Bundeslige, danas je odigrano još pet susreta. U nama najzanimljivijem susretu Hoffenheim je uspio ostati neporažen u Dortmundu.

Sejad Salihović u remiju svog kluba u Dortmundu (0:0) bio je najzapaženiji igrač. U nekoliko navrata opasno je zaprijetio golmanu Borussije, ali nažalost nije imao sreće. Utakmica je obilovala prilikama na obe strane i prava je šteta što su mreže ostale netaknute.

U prvom poluvremenu prvo su zaprijetili gosti iz Hoffenheima i to preko našeg Salihovića u 12. minuti kada iz "slobodnjaka" za koji centimetar promašuje gol Borussije. U 15. minuti domaći preko Zidana imaju veliku šansu ali je ne koriste. Kapiten Hoffenheima, Teber, u 20. minuti mogao je dovesti svoju momčad u vodstvo, no golman domaće ekipe bio je uspješniji. Sejad Salihović još jednom je pokušao sa "distance" u 35. minuti, opet neprecizno.

U drugo poluvrijeme ekipu Hoffenheima sa kapitenskom trakom na ruci predvodio je naš reprezentativac. Brazilski internacionalac, Eduardo u 58. minuti neprecizno je šutirao sa oko 20. metara. Malo poslije, tačnije u 62. minuti susreta, Zidan, opet ima veliku priliku ali promašuje gol Hoffenheima. Od 77. minute oba tima igrala su sa desetoricom fudbalera jer su u međusobnom naguravanju pocrvenili Weis i Kehl. Zadnji 10 minuta utakmice najbolji igrač susreta, naš Salihović, još dva puta je ugrozio gol domaćih, ali danas sreća nije bila njegov saveznik.

Derbi začelja odigrali su Bochum i Cottbus. Iako su gosti dva puta vodili, tri boda ostala su u Bochumu. Ova pobjede domaćoj ekipi jako puno će značiti u nastavku prvenstva, dok Cottbusu je svaka naredna utakmica biti ili ne biti.

Schalke je napokon odigrao onako kako se od njega i ošekuje i uzeo tri boda na gostovanju kod Frankfurta. Strijelci u pobjedi Schalkea od 2:1 bili su Rafinha i Westermann, dok je za domaće pogodio Fink.

Hertha je domaćom pobjedom nad Borussijom M. zasjela na čelo tabele, dok je Leverkusen porazom od Hanovera sve dalje od vrha i borbe za Ligu prvaka.

Rezultati 22. kola:
Dortmund – Hoffenheim 0:0
Bochum – Cottbus 3:2 (Epalle 11', Fuchs 54', Pfertzel 79' / Iliev 2', Jula 50')
Frankfurt – Schalke 1:2 (Fink 81' / Rafinha 39', Westermann 83')
Hannover – Leverkusen 1:0 (Bruggink 33')
Hertha – Monchengladmach 2:1 (Voronin 28', Dardai 44' / Bradley 69')

Poredak na tabeli: Hertha 43 boda, Hamburg 42, Hoffenheim, Bayern 38 (-1), Leverkusen 36, Wolfsburg 36 (-1), Schalke 34, Stuttgart 33 (-1), Dortmund 33, Koln 29, Werder 27 (-1), Hannover 24, Eintracht 23, Bochum 21, Cottbus 20, Arminia 20, Karlsruher 17 (-1), Borussia M. 16.

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.