HOKK Vitez: Deset utakmica - deset pobjeda

A1 liga HB

HOKK Vitez: Deset utakmica - deset pobjeda

Košarkaši Viteza su jučer u okviru 10. kola A1 lige HB ugostili momčad Široki Primorke 2. 

Prvu službenu utakmicu sa klupe Viteza odradio je trener Nikola Frljić, a njegovi momci su potpuno zasluženo slavili rezultatom 87:66 i ubilježili svoju desetu pobjedu u ovoj sezoni.

Vitez je od samog početka imao prednost, te su diktirali tempom utakmice. Na poluvrijeme Vitez odlazi sa prenošću od 6 poena razlike. U drugom poluvremenu domači igrači su "ubacili u veću brzinu" te veoma brzo otišli na razliku 10+. Niti u jednom trenutku se nije dovodio u pitanje konačan pobjednik ove utakmice, naime Vitez je rutinski na krilima Merdanovića i Jurčevića priveo utakmicu kraju.


Jučer su i svoj debi upisali i dva pojačanja Nikola Ivišić i Stefan Britvar, a nakon teške ozljede koljena na parket se vratio Merdanović E. koji je bio fantastičan u proj polusezoni prije ozljede.

Iz uprave kluba su ponovo podvukli da ovim sjajnim partijama dokazuju da im je mjesto u Ligi 13. Vitez na tabeli zauzima prvo mjesto bez ijednog izgubljenog poena, na drugoj poziciji se nalazi Brotnjo, a trećeplasirana je ekipa Gruda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.