Holanđani produžavaju niz nepobjedivosti

Slovačka izbacila Italiju, može li i Holandiju

Holanđani produžavaju niz nepobjedivosti

Nekako u sjeni Holandija je bez poraza došla do osmine finala Svjetskog prvenstva, gdje će danas prolaz tražiti protiv jednog od najprijatnijih iznenađenja, selekcije Slovačke.

Holanđani na ama baš svakom velikom fudbalskom takmičenju važe za favorita. Oranje igra lijepo, napadački, grupnu fazu uvijek prođu bez problema i onda, obično, u nokaut fazi ispadnu na penale ili neobjašnjivo padnu u igri.

Čini se kako je selektor Oranjea Bert van Marwijk ipak naučio ponešto na greškama svojih predhodnika. Holanđani i dalje igraju lijepo i ofanzivno, ali i mnogo više obraćaju pažnju na defanzivne zadatke.

Danas će za protivnika imati Slovačku, koja je poslala poruku ostalim selekcijama porazivši i izbacivši aktuelne svjetske prvake Italijane. Slovaci zaista imaju solidnu ekipu, predvođenu jednom jedinom velikom zvijezdom, Napolijevim Marekom Hamšikom. Ipak, Slovaci odišu jedinstvom na terenu i velikom disciplinom u igri, a danas ulaze u duel sa Tulipanima potpuno rasterećeni, jer od njih svakako niko nije očekivao velike rezultate u Južnoj Africi.

Holandija igra dobro, ne spektakularno, ali pobjede su tu. Osim toga, Oranje je srušio sopstveni rekord i sada se nalaze u nizu od čak 22 utakmice bez poraza. Rezultat za svaki respekt.

Osim toga, Van Marwijk će protiv Slovačke po prvi put na prvenstvu imati na raspolaganju kompletnu ekipu. To znači da će se Arjen Robben najvjerovatnije naći u sastavu od prve minute, što znači da će se Rafael van der Vaart preseliti na klupu, dok će Slovaci biti lišeni usluga suspendovanog Zdene Štrbe, kojeg će u početnih 11 zamijeniti Kamil Kopunek.

Vjerovatni sastavi


HOLANDIJA: Stekelenburg, Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, De Jong, Van Bommel, Kuyt, Sneijder, Robben, Van Persie.     

SLOVAČKA: Mucha, Pekarik, Skrtel, Durica, Zabavnik, Weiss, Hamšik, Kucka, Stoch, Vittek, Jendrisek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.