Holanđanin proglašen najboljim sudijom godine, Irfan Peljto ispred poznatih imena u glasanju

Bh. sudija je imao ukupno 20 bodova

Holanđanin proglašen najboljim sudijom godine, Irfan Peljto ispred poznatih imena u glasanju

M. Šljivak

Holandski sudija Danny Makkelie proglašen je za najboljeg sudiju u 2018. godini u izboru portala theref.blogspot.com u saradnji sa portalom guesstheref.com.

Makkelie je dobio ukupno 198 bodova i uvjerljivo je osvojio prvo mjesto, a iza njega su Andres Cunha iz Urugvaja (115) i Englez Michael Oliver (103).

Glasove za najboljeg sudiju dobio je i naš sudija Irfan Peljto. Imao je na kraju ukupno 20 bodova, što ga je svrstalo na odlično 37. mjesto pomenute liste.

Među kandidatima su bili sve najbolje sudije svijeta, a Peljto je više bodova dobio od poznatih imena kao što su Massimiliano Irrati, Daniele Orsato ili Sergey Karasev...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo je svakako velika stvar za Peljtu koji se polako probija i među evropskom sudijskom elitom, a ne bi bilo iznenađenje kada bismo u bliskoj budućnosti ovog mladog bh. sudiju gledali i na utakmicama Lige prvaka. 

Top Komentari

Edin Merlin
Sva cast za anseg najboljeg arbitra !
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi