Holandija: NAC Bredi pripao derbi začelja

Eredivizija, 10. kolo

Holandija: NAC Bredi pripao derbi začelja

Edmir Škorić

U tri susreta subotnjeg programa 10. kola holandske Eredivizije postignuto je sedam pogodaka.

Den Haag, klub iz istoimenog grada, pred svojim je navijačima pobijedio Willem II rezultatom 2:0. Danny Holla je s bijele tačke domaćinu osigurao vodstvo u 62. minuti, a dvije minute ranije Jordens Peters je isključen kod gostiju.

 

Brojčanu terensku nadmoć domaći su iskoristili do kraja i preko Mikea van Duinena u samoj završnici stigli i do drugog pogotka.

 

U derbiju začelja NAC Breda je slavila s 4:1 kod posljednjeplasirane momčadi Venloa. Luijckx, Hooi, Verbeek i Lurling bili su strijelci za goste, a Nwofor jedini strijelac za nemoćne domaćine.

 

Jedini duel bez pogodaka odigrali su NEC i Roda. Sutra su na programu još tri utakmice, a sastaju se Feyenoord i Ajax, Zwolle i PSV, te Heracles i Heerenven.

 

Eredivizija, 10. kolo:

Den Haag - Willem II 2:0 (Holla 62 - penal, Van Duinnen 88)

NEC - Roda 0:0

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Venlo - NAC Breda 1:4 (Nwofor 31/ Luijckx 8, Hooi 28, Verbeek 39, Lurling 45)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.