Holandija nakon penala do polufinala Eura

Irci nisu imali sreće

Holandija nakon penala do polufinala Eura

E. Čaušević

Kadetska reprezentacija Holandije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva koje se igra u Engleskoj.

Holanđani su večeras u Chesterfieldu nakon penala savladali Irsku i uspjeli se domoći plasmana među četiri najbolje ekipe u Evropi. Nakon prvog dijela nije bilo golova, no u nastavku smo vidjeli po jedan gol na obje strane.

Do prednosti je stigla Holandija kada je u 62. minuti mrežu Irske zatresao Van Gelderen. Međutim, Ircima su trebale samo dvije minute da poravnaju, a u listu strijelaca upisao se Parrot. Nakon što nije bilo golova u produžecima jasno je bilo da ćemo putnika u polufinale saznati nakon penala.

Nešto sretniji i spretniji bili su igrači Holandije koji su u penal seriji bili bez greške i slavili sa 5:4. Tragičar Irske bio je Idah koji je jedini promašio penal. Holandija će u polufinalu igrati protiv Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi