Holandska policija ne diskriminiše: Nije bilo milosti ni za Engleze, ali ni za domaće

I konjička jedinica imala pune ruke posla

Holandska policija ne diskriminiše: Nije bilo milosti ni za Engleze, ali ni za domaće

Reprezentacija Engleske je sinoć gostovala u Amsterdamu gdje je u prijateljskom susretu savladala domaću Holandiju sa minimalnih 0:1.

Ipak, gostovanje Engleske su obilježili i neredi na ulicama Amsterdama. U Holandiju je, naime, doputovao veliki broj engleskih navijača koji su počeli praviti probleme čim su stigli na odredište.

Jučer su se pojavili snimci pijanih engleskih navijača koji sa mostova pivom poljevaju građane Amsterdama i turiste koji su se čamcima vozili kroz kanale, da bi potom počeli bicikle ostavljene na ulici bacati u vodu.

Kako se bližio početak utakmice, engleski navijači su pravili sve više i više problema, pa je morala intervenisati i holandska policija.

Iako engleski mediji danas, većinom, tvrde da je policija bez povoda počela tući navijače Gordon Albiona, prema snimcima na društevni mrežama ne bi se reklo da je tako.

Intervenisala je i konjička jedinica policije, koja je uz primjenu sile primirila engleske navijače.

Holandska policija je pokazala da se jednako obračunava sa svim izgrednicima, pa su tako nešto kasnije "zaplatili" i lokalni navijači koji su napali jedan bar u kojem su se nalazili simpatizeri Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi