Holandija u Beču savladala Austriju

Prijateljska utakmica

Holandija u Beču savladala Austriju

E. Škorić

Austrija je u posljednjoj provjeri pred Euro poražena od Holandije s 2:0.

Austrija je ugostila Holandiju na Ernst-Happel stadionu u Beču, a selekcija koja uopće nije izborila nastup na Euru, Holandija, bila je bolja.

Nakon devet minuta igre Vincet Jansen je pogodio za vodstvo Holandije, koja je preko Georginha Wijanlduma u 66. minuti došla do konačnih 2:0.

Austrijski selektor Marcelo Koller večeras je šansu od prve minute dao sljedećim igračima: Almer, Klein, Dragović, Prodl, Fuchs, Alaba, Baumgartlinger, Sabitzer, Arnautović, Junuzović, Janko.

Holandija je od početka igrala u sastavu: Zoet, Van Aanholt, Bruma, Van Dijk, Tete, Wijanldum, Strootman, Promes, Bazoer, Berghuis, Janssen. 


Vincent Janssen SUPER GOAL - Austria 0-1... by try-akatsuki
Vincent Janssen SUPER GOAL - Austria 0-1... by try-akatsuki

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi