Spektakl u Amsterdamu: Pet golova i pobjeda Francuske
Foto: EPA

Matuidi presudio u finišu utakmice

Spektakl u Amsterdamu: Pet golova i pobjeda Francuske

Holandija i Francuska su večeras u Amsterdamu odigrale sjajnu utakmicu u kojoj je viđeno čak pet pogodaka (2:3).

Trikolori su furiozno započeli utakmicu. Već u šestoj minuti je Griezmann sjajnim golom iz slobodnog udarca doveo svoju reprezentaciju u vodstvo od 1:0, da bi već u 13. minuti Giroud pogodio za 2:0 i postavio rezultat prvog poluvremena.

Nastavak utakmice donosi mnogo bolju igru Holandije, koja je nastupila u prilično kombinovanom sastavu. Luuk De Jong je 47. minuti na asistenciju Depaya smanjio na 2:1, da bi u 86. minuti Afellay pogodio za poravnanje. Memphis Depay je bio asistent i kod drugog pogotka, a u igru je ušao na početku drugog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Taman kad su domaći navijači pomislili da se njihova selekcija spasila poraza, Fransucska je preko Matuidija u 88. minuti stigla do novog vodstva i pobjede rezultatom 3:2.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi