Dan velikih obračuna
Foto: EPA

Fantastične utakmice u najavi

Dan velikih obračuna

M. Šljivak

Pripreme za Svjetsko prvenstvo počinju od večeras, a širom svijeta biće odigran veliki broj zaista spektakularnih utakmica.

Program će od 17 sati otvoriti domaćin Svjetskog prvenstva Rusija i jedan od najvećih favorita za titulu Brazil. Meč se igra na stadionu Luzhniki koji će sasvim sigurno biti ispunjen do posljednjeg mjesta usprkos velikoj hladnoći.

Ipak, prava fudbalska poslastica slijedi tek u noćnom terminu kada ćemo imati šansu da vidimo zaista spektakularnih duela kao da je u pitanju završnica nekog velikog takmičenja.

Argentina i Italija imaće sudar na stadionu Etihad u Manchesteru, Holandija će u Amsterdamu ugostiti Englesku, dok će sjajni program direktnim duelom upotpuniti posljednja dva prvaka svijeta Njemačka i Španija.

Od ostalih duela treba izdvojiti duel Srbije i Maroka, Francuska će ugostiti Kolumbiju, dok Hrvatska u SAD-u igra prijateljski duel protiv Perua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi