Holandski Kup: Feyenoord izbacio AZ Alkmaara

Osmina finala

Holandski Kup: Feyenoord izbacio AZ Alkmaara

Edmir Škorić

Sparta Rotterdam i Feyenoord plasirali su se u četvrtfinale holandskog Kupa nakon pobjeda nad Baroniem odnosno AZ Alkmaarom.

Dva kluba iz Rotterdama sinoć su se plasirala u četvrtfinale tamošnjeg KNVB Beker Kupa. U tzv. Kup derbiju Feyenoord je savladao AZ Alkmaar sa minimalnih 1:0. Jedini gol postigao je Wijnaldum u 41. minuti.

Roterdamska Sparta gostovala je kod niželigaša Baronie i potpuno očekivano prošla dalje. Sparta je slavila sa 5:0. Po dva gola dali su Strootman i Disseles te jedan Falkenburg.

U ponedjeljak je Go Ahead Eagles prošao dalje gostujućom pobjedom nad Heraclesom, dok su ostali mečevi na rasporedu večerasu. Najzanimljiviji će biti svakako duel Heerenveena i PSV-a. Podsjetimo, igra se samo jedna utakmica.

Holandski KNVB Beker Kup, 1/8 finala:
Heracles - Go Ahead Eagles 0:2
Baronie - Sparta Rotterdam 0:5
Feyenoord - AZ Alkmaar 1:0
Wezep  - Ajax
Gronningen - NEC Nijmegen
Twente - Helmond
De Graafschap - NAC Breda
Heerenveen - PSV

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.