Holsbeek: Ne možemo zadržati Mitrovića

Sportski direktor Anderlechta

Holsbeek: Ne možemo zadržati Mitrovića

Hermant Van Holsbeek izjavio je da Anderlecht ne može u svojim redovima zadržati najboljeg strijelca Aleksandra Mitrovića.

Sportski direktor belgijskog velikana svjestan je da Mitrovića žele angažovati brojni klubovi, a favorit za njegovo dovođenje navodno je Benfica. 

"U ovom trenutku nismo dogovorili transfer, ali postoji mnogo zainteresovanih klubova. Uglavnom, žele ga engleski i italijanski klubovi, kao i Benfica, ali još nismo dobili zvaničnu ponudu. Mitrovićev ostanak u Anderlechtu je gotovo nemoguć", izjavio je Holsbeek. 

Mitrović je član Anderlechta od 2013. godine, a prošle sezone je postigao 20 golova i tako postao najbolji strijelac belgijskog šampionata.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.