Honda: Ne razumijem zašto je Asano plakao

Igrač Milana nakon poraza od BiH

Honda: Ne razumijem zašto je Asano plakao

E. Čaušević

Bh. reprezentacija jučer je savladala selekciju Japana (2:1) u finalnoj utakmici Kirin kupa.

Iako je Japan prvi stigao do prednosti, naša reprezentacija je golovima Milana Đurića stigla do preokreta i prvog trofeja u historiji. Jedan od najboljih igrača Japana, Keisuke Honda, nije nastupio u ovoj utakmici zbog povrede.

Bh. stručnjak koji se nalazi na klupi Japana, Vahid Halilhodžić, šansu je dao Takumi Asanu koji je debitovao u dresu najbolje selekcije. Asano je u samom finšu utakmice propustio sjajnu priliku za izjednačenje, a Honda je izjavio da je mladi fudbaler plakao nakon meča.

"Bugarsku smo deklasirali i morm priznati da smo podcijenili selekciju BiH. Ipak, ovaj poraz je stigao u pravo vrijeme i sada se moramo vratiti u realnost i pripremiti za kvalifikacije. Drago mi je što su mladi igrači dobili priliku za nastup. Asano je plakao nakon utakmice jer je propustio sjajnu priliku. Ja ne plačem i ne mogu ga razumjeti", rekao je Honda.

Asano je u samom finišu utakmice izašao sam pred Ibrahima Šehića, ali je odlučio da asistira, a loptu je na kraju izbio Šunjić. Mladi igrač Japana je nakon utakmice kazao da mu je krivo što nije uputio udarac pa makar da je lopta otišla pored gola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi