Vahini Samuraji se iživljavali nad Bugarskom

Japan u finalu Kirin Kupa

Vahini Samuraji se iživljavali nad Bugarskom

Reprezentacija Japana će biti protivnik našoj selekciji u finalu Kirin Kupa koje se igra 7. juna.

Popularni Samuraji, koje sa klupe predvodi naš Vahid Halilhodžić, su i više nego ubjedjivo savladali Bugarsku rezultatom 7:2.

Japan je do vodstva od 1:0 stigao već u 3. minuti kada je pogoio Okazaki. Potom je na scenu stupio Kagawa sa dva gola u 26. i 35. minuti, da bi Yoshida u 38. postavio rezultat prvog poluvremena (4:0).

Igrao se 53. minut kada je Yoshida postigao novi gol za 5:1, da bi četiri minuta kasnije Usami potpuno potopio Bugare. Bugarska je do kraja uspjela donekle ublažiti katastrofu. Prvo je u 59. minuti pogodio Aleksandrov, da bi u 82. Chochev smanjio na 6:2. 

Konačan rezultat ove vrlo efikasne utakmice postavio je u 87. minuti Asano koji je pogodio iz jedanaesterca.

Kirin Kup, polufinale:

Japan - Bugarska 7:2


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi