Horde zla na poseban način obilježile Dan grada Sarajeva

Horde zla na poseban način obilježile Dan grada Sarajeva

E. Škorić

Navijači Sarajeva, Horde zla, obilježile su dva jako važna datuma u povijesti grada Sarajeva, ali i same Bosne i Hercegovine.

Oni su povodom 5. aprila, dana početka opsade Sarajeva, te predstojećeg 6. aprila Dana grada Sarajeva, zapalili brojne baklje, te ostavili nekoliko parola na mostovima.

Na današnji dan 1992. počela je najduža opsada u modernoj historiji jednog glavnog grada koja je trajala 1.425 dana.

"Na prvoj crti odbrane mi stojimo, baš kao naši očevi, nikog se ne bojimo" i "Sve dok grade imam tebe, ja znat ću da postojim", pisalo je na parolama Hordi zla.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo da je tokom opsade glavnog bh. grada ubijeno više od 12.000 građana, među kojima i 1601 dijete, dok je više od 50.000 građana teže ili lakše ranjeno.

Sarajevo, ljubavi moja!

Posted by UNFKS - "Horde zla" on Monday, April 5, 2021

Top Komentari

Rajvosa2019
Da se vise nikad ne ponovi , odmah se sjetim podruma - dekica i onih sumnjivih konzervi
10 1
bistrik87
kad je dan Istocne Bosne na druga navijacka grupa u gradu proslavi ?
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi