Horde zla ispred zgrade Saveza postavili parolu o rahmetli Izetu Naniću

Navijači Sarajeva reagovali

Horde zla ispred zgrade Saveza postavili parolu o rahmetli Izetu Naniću

Admin Čaušević

Dosta pometnje izazvala je odluka Disciplinske komisije NFSBiH da kazni Sarajevo igranjem jedne domaće utakmice bez prisustva gledatelja. 

Osim sa igranjem jednog meč bez gledatelja što je urađeno u duelu sa Leotarom, Bordo klub je kažnjen i sa 3.000 KM.

Kazna je došla zbog propusta u organizaciji susreta protiov Posušja kada je između ostalog istaknuta i parola posvećena rahmetli Izetu Naniću, legendarnom komandantu 505. Bužimske brigade.

Nakon toga, u utorak, su navijači Sarajeva, popularne Horde zla, ispred zgrade Saveza istakli parolu posvećenu upravo rahmetli Naniću.

"Uvijek će se čuti sa naših tribina, ime najvećeg bosanskog sina. Izet Nanić", poručile su najvernije pristalice Sarajevo putem parole.

Inače, u razgovoru za SportSport.ba prvi čovjek Disciplinske komisije Nermin Kljajić je objasnio zašto je Sarajevo kažnjeno sa jednom utakmicom bez publike.

Oglasi

Kljajić je istakao da parola posvećena brigradnom generalu Armije Bosne i Hercegovine, rahmetli Izetu Naniću, nije razlog zbog kojeg je Sarajevo kažnjeno zabranom igranja pred navijačima.

"Parola nije sportske prirode i Sarajevo je zbog njenog isticanja kažnjeno sa 1.000 KM. Sve parole koje nisu sportskog sadržaja kažnjavaju se sa tim iznosom", istakao je prvi čovjek Disciplinske komisije za SportSport.ba.

A, na pitanje zbog čega je Sarajevo kažnjeno zabranom igranja pred publikom, Kljajić je istakao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pirotehnika se ponavlja dva puta i to u većim količinama. Zbog toga je donesena odluka da se stadion za publiku zatvori na jednu utakmicu."

Kljajić je još i dodao da je najlakše kritikovati odluke Disciplinske komisije te da će bez obzira na sve, svi akteri utakmice, pa i delegati i sudije, morati u budućnosti prihvatati svoj dio odgovornosti ukoliko bude dolazilo do neželjenih scena.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Ruši ČFSBiH!
12 1
PodvarakANeKupus
Hebem li vam sjeme cetnicko. Vise sam cuo skandiranje sratka nego ime rodjenog oca, pocrkali dabogda cetnici.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi