Sarajevo bez većih problema pobijedilo Zvijezdu i nastavilo potjeru za Borcem

Sigurna pobjeda bordo momaka

Sarajevo bez većih problema pobijedilo Zvijezdu i nastavilo potjeru za Borcem

Edmir Škorić

Fudbaleri Sarajeva večeras su na Koševu ugostili Zvijezdu 09 u utakmici devetog premijerligaškog kola, a nak kraju su potpuno zasluženo došli do nova tri boda, pobijedivši goste sa 2:0.

Od početka je Sarajevo pokazalo ko je gazda na terenu i u kojem pravcu će stvari da teku. Počelo je odmah sa napadima, a već na startu su pokušali Ziljkić i Mustafić, no izblokirani su, a potom u 9. minuti velika šansa nakon loše reakcije Damjanovića, Avramovski je šutirao s 20 metara na prazan gol, ali je bio neprecizan.

Ubrzo je uzvratila Zvijezda. Subašić je dobio jednu loptu na stranu, čini se da je bio u ofsjadu ali sudija se nije oglasio, dodao je do Godsvila koji šutira sa 20 metara, brani golman Sarajeva.

Potom korner za goste, Blažević dobro skače i glavom šutira pokraj gola. U 21. minuti novi udarac Avramovskog, ravno u Damjanovića, a dvije minute kasnije prvi put se tresla mreža gostiju na Koševu.

Beganović je centrirao s desne strane, a Oliveira sjajno glavom pogađa za 1:0. Mustafić je dobro gađao iz slobodnjaka u 31. minuti, ali je Damjanović bio siguran. U 33. minuti dobra šansa za domaće, kada je Damjanović nakon kornera loše reagovao, no lopta je iznenadila i Avramovskog koji je šutirao glavom na prazan gol, no nije zabio.

Imao je Ziljkić dobru šansu u 39. minuti, a čini se da je bio i sebičan jer je imao samog Aničića. Danonski je u završnici prvog dijela zamalo šokirao Koševo, ali nije pogodio iz dobre pozicije.

Oglasi

Na drugoj strani Sarajevo koristi novu šansu i dolazi do 2:0. Radović je nanizao nekoliko fudbalera, odigrao je dupli pad sa Oliveirom i lijepo pogodio za 2:0.

Đuričković je mogao sve riješiti u 50. minuti, ali njegov udarac glavom odbranio je Damjanović, koji nedugo nakon toga opet griješi i opet nudi gol Avramovskom, ali je stativa spasila goste.

Sarajevo je petom pobjedom došlo do drugog mjesta sa 16 bodova, dok je na vrhu i dalje Borac koji ima 18 bodova i utakmicu manje od Sarajeva. Banjalučani sutra igraju protiv Veleža kod kuće.

Zvijezda 09 za sada izgleda kao glavni kandidat za povratak u niži rang. Ovaj tim ima samo tri boda, a odigrao je svih devet utakmica ove sezone.

Bordo tim će narednog vikenda igrati protiv Željezničara i to će svakako biti posebna utakmica za sve u FK Sarajevo i s nestrpljenjem je svi očekuju.

Sarajevo - Zvijezda 09 2:0

Sarajevo: FK Sarajevo: Rogić, Oliveira, Hasić, Beganović, Radović, Avramovski, Aničić, Đuričković, Buljubašić, Ziljkić, Mustafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezda 09: Damjanović, Jevremović, Blažević, Subašić, Veličković, Vadze, Ostojić, Karaklajić, Sanneh, Maksimović, Danoski.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Forza Sarajevo !
3 0
hzsg
HORDE I NAVIJAČI SARAJEVA OBARAJU SVE ŽIVE REKORDE NA NAŠIM PROSTORIMA. Aferim...!!! ZAISTA NEMAJU KONKURENCIJE.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti