Horić: Lijepo mi je u Turskoj, a Eto'o je majstor

Defanzivac Antalyaspora za SportSport.ba

Horić: Lijepo mi je u Turskoj, a Eto'o je majstor

Dino Kurbegović

U turskoj SuperLigi je trenutno mini pauza do 15. januara, kada se nastavlja prvenstvo utakmicama 17. kola. Nekolicina naših igrača s uspjehom nastupa u ovoj zemlji, koja cijeni nogometaše iz naše zemlje.

Prošlog ljeta u ekipu Antalyaspora, stigao je 26-godišnji defanzivac Kenan Horić. Bivši kapiten slovenskih Domžala, zahvaljujući sjajnim igrama u ovom klubu, posebno u pretkolima Evropske lige natjerao je čelnike Antalyaspora da ga dovedu u svoje redove. Za SportSport.ba govorio je o novoj sredini, igrama kluba, svojom minutažom, legendi Samuelu Eto-a, te očekivanjima za naredni period.

"Zadovoljan sam klubom i životom u Antaliji, međutim sa završenom polusezonom mogu samo djelomično biti zadovoljan.Zdravlje me je poslužilo i nisam imao problema za adaptaciju na novu sredinu, međutim za mene nedovoljna minutaža i većinom ulasci u igru s klupe za rezervne igrače nisu zadovoljile moje ambicije.Trener koji me želio i doveo klub, nakon par loših rezultata je smijenjen, došao je novi trener kod kojeg većinom ulazim s klupe.Ja se osjećam odlično, dajem sve od sebe i na treninzima, ali želim raditi ono što svakog nogometaša najviše ispunjava, a to je redovno igrati utakmice. Ekipa je u dobrom nizu utakmica bez poraza, pa vjerovanto i trener radi toga ne želi ništa mijenjati u ekipi, kada je u pitanju početna postava" ističe nekadašnji kapiten zeničkog Čelika.

Velika mu je privilegija dijeliti svlačionicu s legendarnim Samuel Eto'o.

"Igrati i dijeliti svlačionicu s legendom kao što je Samuel je škola koja se ne može platiti.On pokazuje kakav je majstor fudbala, te uprkos godinama i dalje redovno zabija golove. Ovdje ga svi cijene i vole, a on to vraća na najbolji mogući način. Što bi rekli bez obzira na godine klasa je vječna, jer kada vidite da nogometaš postiže golove iz polušansi, onda vam je jasno s kim dijelite svlačionicu i zašto je on bio jedan od najboljih napadača prije 5-6 godina u Evropi" kaže defanzivac Antalyaspora.

Obavit će razgovor s predsjednikom i trenerom oko njegovog statusa.

"Obavit ću narednih dana razgovor s trenerom, te ako ne nađemo zajednički jezik tražit ću da idem na posudbu kako bi igrao redovno.Imam najduži ugovor u klubu, predsjednik je time pokazao koliko me cijeni, međutim neke stvari s novim trenerom se nisu poklopile što je sasvim uobičajena situacija u fudbalu.Opcija za posudbu je svakako otvorena opcija, te ću ubrzo donijeti odluku. Nalazim se u zrelim godinama, mene ne zadovoljava što imam ugovor još 3.5 godine, nego želim da igram i neću da sjedim na klupi, a mislim da mogu igrati i doprinositi dobrim rezultatima moje ekipe" nada se Horić.

Za kraj se dotakao i svog bivšeg kluba Čelika, koji se nalazi u teškoj situaciji.

"Pratim redovno situaciju oko Čelika, to je moja prva ljubav, tu sam počeo svoju karijeru, debitovao u seniorskoj ekipi, bio kapiten i to se nikad ne zaboravlja. Iskreno se nadam da će nakon Skupštine stvari krenuti na bolje. Situacija nikad nije bila gora, redovno sam u kontaktu s igračima i radnicima iz kluba, te dobro znam kroz šta prolaze. Teško mi je to sve gledati, ali iskreno se nadam i priželjkujem bolje dane na Bilinom polju" , kazao je za SportSport.ba Kenan Horić koji je u prvoj polusezoni za Antalyaspor upisao sedam nastupa u prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi