Horić: Maribor i Celje su najveći konkurenti za naslov

Defanzivac jesenjeg prvaka Slovenije za SportSport.ba

Horić: Maribor i Celje su najveći konkurenti za naslov

Dino Kurbegović

U Sloveniji je završen prvi dio nogometnog prvenstva a jesenji prvaci su na veliko iznenađenje nogometaši Domžala, koji su nakon 20 kola sa ukupno 44 boda završili prvi dio sezone. Sjajne partije ovog kluba, kojem prije početka prvenstva niko nije davao šanse da se mogu boriti za titulu dovele su do toga da ih sada čitava javnost u Sloveniji shvata mnogo ozbiljnije.

Ovaj klub s klupe predvodi najmlađi trener u Sloveniji, sjajni 32-godišnji Luka Elsner. Jedan od najboljih pojedinaca kluba i ponajbolji defanzivac lige je bivši igrač Čelika, 24-godišnji Kenan Horić koji komanduje zadnjom linijom Domžala, a podatak da je ekipa u 20 kola primila samo 10 golova dovoljno govori kako je sjajni Zeničanin uz pomoć svojih igrača odigrao prvi dio prvenstva u ovoj zemlji.

Sa bivšim kapitenom Čelika razgovarali smo o završenom dijelu prvenstva, ambicijama u nastavku sezone kako u prvenstvu, tako i u Kupu Slovenije, te eventualnom odlasku u jači klub.

Domžale su trijumfalno završile prvi dio sezone, iako su po budžetu kluba tek četvrta ekipa u Sloveniji.

"Mi smo u sezonu ušli sa najmlađim trenerom i najmlađom ekipom u ligi, niko nam nije davao šanse da možemo biti rame uz rame sa Olimpijom, Mariborom i Celjem, a mi smo nakon 20 kola završili na prvom mjestu na veliko iznenađenje. Dobro otvorili sezonu, te nanizali 10 uzastopnih pobjeda i to bez primljenog gola. Pobijedili smo dva puta Maribor koji igra grupnu fazu Lige prvaka, tako da je prvo mjesto na tabeli potpuno zasluženo. Vodili smo na tabeli čitavu polusezonu i na zimski odmor odlazimo gledajući iza sebe Maribor, Celje i Olimpiju", kaže sjajni stoper.

Pored sjajnih igara u prvenstvu, ekipa se plasirala među četiri najbolje ekipe u okviru Kupa.

"Pokazali smo da smo u sjajnoj formi, te izbacivanjem ekipa Smartno, Triglav i Olimpije došli smo do polufinala najmasovnijeg takmičenja, gdje ćemo na proljeće u dvije utakmice snage odmjeriti sa ekipom Kopera, tako da smo u igri za dva trofeja u ovoj sezoni. Kada je u pitanju prvenstvo sigurno je da su Maribor i Celje najveći konkurenti, iako ne bi otpisivao ni Olimpiju, u okviru Kupa, ako prođemo Koper od kojeg smo realno kvalitetniji u finalu idemo na boljeg iz duela Maribora i Celja, koje su sjajne ekipe i protiv koga budemo igrali trebaće nam dosta sreće da osvojimo ovaj trofej", nada se bivši kapiten kluba s Bilinog polja.

Godinu dana je u Sloveniji, kao igrač je mnogo sazrio i spreman je za nove izazove.

"Imam još ugovor na godinu i po, ali već sada ima mnogo upita klubova, kako iz Slovenije, tako i Italije i Austrije za moje usluge. Ja sam ugovorom vezan za Domžale i ako se eventualno klubovi dogovore nemam ništa protiv da zaigram u boljoj ligi i jačem klubu, ali i ako ostanem ovdje, daću svoj maksimum da osvojimo makar jedan trofej ove sezone. Slovenska liga je dosta praćena od skauta iz Italije i Austrije tako da je i igračima lakše otići u bolje lige, nego što je to slučaj kada igraš u Premijer ligi BiH. Ovdje je mnogo bolja organizacija, iako u Domžalama nemam neki veliki pritisak dok igram, kao što je to bio slučaj u Čeliku, gdje navijači žive za klub i mnogo su strastveniji nego publika u Sloveniji", kazao je u razgovoru za SportSport.ba Kenan Horić defanzivac ekipe Domžale za koju je u ovoj sezoni odigrao 17 utakmica, te se četiri puta našao u timu kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.