Horić: Ne letimo visoko, cilj je izboriti Evropu

Fudbaler Domžala za SportSport.ba

Horić: Ne letimo visoko, cilj je izboriti Evropu

Dino Kurbegović

Nogometaši Domžala najveće su iznenađenje u Sloveniji, ekipa za koju nastupa bh, internacionalac Kenan Horić, nakon četiri odigrana kola ima maksimalan broj bodova, uz pet postignutih i nijedan primljeni pogodak. 

Klub koji s klupe predvodi mladi trener Luka Elsner u četiri odigrana kola, čak je tri puta gostovao, ali očito to ne predstavlja nikakav problem za njegovu ekipu. Podsjetimo se Domžale su pobijedile u gostima Goricu (0:1), Zavrč (0:2), Velenje (0:1), te kod kuće trijumf nad Celjem (1:0). Najbolje ocijenjeni defanzivac u Sloveniji nakon četiri odigrana kola je 24-godišnji Zeničanin i bivši kapiten Čelika Kenan Horić, koji je za SportSport.ba govorio o sjajnom početku sezone u Sloveniji, te ambicijama kako kluba tako i ličnim u narednom periodu.

"Sjajan početak sezone, dobro smo otvorili prvenstvo, a ovako dobro u sezonu nismo ušli još od 2006. godine kada su Domžale osvojile titulu prvaka. Ne letimo visoko, znamo koji nam je cilj ove sezone, a to je nastup u Evropi, te idemo stepenicu po stepenicu. Želimo nastaviti u istom ritmu, dobili smo na samopouzdanju, ali idemo od utakmice do utakmice. U ekipi je pozitivan naboj, poboljšali smo još neke stvari, a radimo i na otklanjanju nedostataka pred naredne utakmice. Sjajno igramo, nismo još primili pogodak i nadamo se da će se tako nastaviti i u narednim utakmicama. Naredno kolo nam dolazi Krka, te onda imamo utakmicu u okviru Kupa, te gostujemo Koperu, koji je pored Maribora naš najveći konkurent za visok plasman. Nadam se da ćemo nastaviti niz i pokazati da naše igre nisu plod slučajnosti, nego sjajne pripreme i vođenja od strane našeg trenera", kaže sjajni defanzivac lidera u najjačoj diviziji Slovenije.

Dolazak u Domžale u zimu prošle godine pokazao se kao sjajan potez.

"Svi su sumnjali u moj dolazak u Domžale, međutim mnogo sam još napredovao u ovom klubu, mnogo se studioznije i preciznije radi u Sloveniji, ništa se ne prepušta slučaju i visok je profesionalizam, mnogo je skauta posebno iz Italije i svako ko dobro igra sigurno ne može ostati ne primjećen. Kada su u pitanju moje igre, izborio sam se za status standardnog igrača, igram na poziciji stopera, imam sjajnu saradnju sa ostalim saigraćima i sve ide kako treba. Svoju formu dižem iz utakmice u utakmicu, samo da me zdravlje posluži i sigurno da neće biti problema", nada se nekada ljubimac zeničkih "Robijaša".

Prati i igre svog bivšeg kluba koji nije dobro počeo novu sezonu.

"Čelik će uvijek biti u mom srcu, stalno sam u kontaktu s bivšim saigraćima, prijateljima i navijačima. Sezona se nije dobro otvorila, ali vjerujem da će u narednom kolu pobijediti Zvijezdu kući, te da će nakon toga igrati sve bolje i ostvarivati dobre rezultate. Nadam se da će u skorijoj budućnosti doći bolje vrijeme za moj matični klub, ali bez dobre organizacije i potpore svih struktura nema napretka. Slovenska liga možda nije neki visoki kvalitet, ali organizacija lige i klubova u odnosu na našu ligu je mnogo iznad, prvi korak ka poboljšanju je skraćivanje Premijer lige, te više forsiranje igrača iz vlastitog pogona", kazao je u razgovoru za SportSport.ba Kenan Horić sjajni defanzivac Domžala, koji je po ocjenama medija u Sloveniji najbolji defanzivac u prva četiri kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije