Horić: Posušje je sredina s pozitivnom atmosferom, ekipa sigurno ima kvalitete za opstanak u ligi
Zeničanin je u dvije utakmice za Posušje protiv Leotara i Zrinjskog pokazao da će biti veliko pojačanje za tim koji ove sezone želi izboriti opstanak u Premijer ligi

Iskusni defanzivac govorio za SportSport.ba

Horić: Posušje je sredina s pozitivnom atmosferom, ekipa sigurno ima kvalitete za opstanak u ligi · Intervju

D. Kurbegović, foto: A. Čaušević

Nakon 18. kola u Premijer ligi BiH ekipa Posušja zauzima 11 mjesto sa 15 bodova na svome kontu. Mnogi su mišljenja da je ekipa Posušja zaslužila više bodova na svome kontu na osnovu svojih igara, međutim ono što je sigurno, da će se ovaj klub zajedno s Radnikom, Leotarom i Rudarom iz Prijedora boriti za opstanak u ligi.

Posušje je pod Bijelim Brijegom odigralo veoma dobar meč, iako su poraženi od aktualnog lidera rezultatom 3:1. Ekipa koju s klupe predvodi Stipe Balajić pobrala je simpatije mostarske publike, a pokazali su nakon sjajne utakmice protiv Leotara, da mogu igrati i protiv najjačih ekipa.

Veoma važan kotačić u igri Posušja u posljednje dvije utakmice je 31-godišnji Kenan Horić. Ovaj defanzivac 10 novembra je potpisao za Posušje, a već za 10 dana je odigrao cijeli meč u pobjedi protiv Leotara 1:0, dok je 70 minuta odigrao i pod Bijelim Brijegom. Nakon utakmice trener Posušja je pohvalio Horića za dvije utakmice u dresu Posušja, iako je skoro sedam mjeseci bio bez takmičarske utakmice.

Naredno kolo za Posušje donosi možda i meč prvog dijela sezone, jer će na Mokri Dolac doći ekipa Rudara iz Prijedora jednog od konkurenata za opstanak u ligi. Kenan Horić za SportSport.ba kazao je nešto više o dolasku u Posušje, dvije utakmice koje je odigrao za ovaj tim, očekivanjima u nastavku sezone, ali i matičnom klubu s Bilinog polja s kojima je održavao formu.

"Zbog povrede Miletića već nakon 10-tak dana trener me odlučio gurnuti u vatru protiv Leotara i zaista smo odigrali sjajan meč, te ne kraju slavili vrijednu pobjedu nad jednim od konkurenata u borbi za opstanak. S druge strane pod Bijeli Brijeg smo došli da odigramo otvoren meč, mislim da smo se pokazali u veoma dobrom izdanju, dobro smo parirali Zrinjskom, koji je ove sezone sjajan, tako da mogu biti zadovoljan kada su u pitanju ove dvije utakmice u dresu novog kluba", ističe Posušja.

Nakon što u ljetnom prelaznom roku nisi pronašao adekvatan angažman, pred kraj prvog dijela sezone došao je poziv iz Posušja.

Oglasi

"Moram istaći da sa sam se veoma pozitivno iznenadio atmosferom i prijemom u Posušju. Siguran sam da ova ekipa ima kvalitetu da izbori opstanak. Utakmice su veoma dobro posjećene, nadam se da ćemo svi zajedno izboriti cilj ove sezone. Sa šefom Balajićem imam dobru saradnju i komunikaciju, veliki je radnik i drago mi je što surađujemo", ističe stoper Posušja.

Naredno kolo, odnosno posljednje u prvom dijelu sezone dolazi vam Rudar, što je utakmica koja je od velikog značaja za vaš tim, kao i za goste u borbi za opstanak

"Mi idemo od utakmice do utakmice, a sljedeća protiv Rudara je posljednja u ovom dijelu sezone, a i najvažnija. Svjesni smo kvaliteta gostiju prema naprijed, imaju nekoliko dobrih pojedinaca, ali nadam se da ćemo mi uz podršku s tribina slaviti pobjedu, te se s tri boda napredovati na tabeli i izaći iznad zone ispadanja", nada se ovaj pouzdani defanzivac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zahvalnost duguje i matičnom klubu, sa kojima je održavao formu

"Cijelo vrijeme kako sam otišao iz Olimpica sam trenirao sa svojim matičnim klubom Čelikom, ovom prilikom im se zahvaljujem što su mi dopustili da održavam formu i mnogo mi je bilo lakše doći u novi klub i naviknuti se na trenažni proces. Čeliku želim sve najbolje, siguran sam da ćemo ubrzo ponovo sarađivati", kazao je za SportSport.ba bivši defanzivac Čelika, Mladosti, Olimpica, Domžala, Pafosa, Antalyaspora i Kukesia.

Promo

Top Komentari

bk123
vjerovatno na dresu ne nosi reklamu kladionice iz vjerskih razloga..ako je respekt s moje strane
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi