Ponikao u zeničkom timu

Horić: Stanje u Čeliku se ne može preko noći promijeniti

Endin Čaušević

Od ljeta prošle godine u Turskoj nastupa još jedan bh. fudbaler, tačnije Kenan Horić.

Horić je nakon epizode u Domžalama prešao u redove turskog prvoligaša Antalyaspora s kojim ima ugovor do 2020. godine, a tokom razgovora za SportSport.ba kazao je da trenutno nije zadovojlan svojim statusom u klubu. 

"Ovdje je lijepa situacija. Imam dugoročan ugovor, ali brine me to što još uvijek nisam izborio status prvotimca. Ipak, vjerujem da će to uskoro doći sve na svoje", kazao je Horić na početku razgovora za SportSport.ba. 

Obzirom da živi u Antalyji, Horić je posjetio nekoliko klubova iz BiH koji se pripremaju u ovom mjestu. 

"Redovno obilazim naše klubove koji su ovdje, podržavam ih i mogu im poželjeti samo dobro u budućnosti", ističe Horić. 

Na pitanje koliko prati Premijer ligu BiH, odgovorio je: 

"Pratim iz dana u dan Čelik, u kontaktu sam sa ljudima iz uprave i igračima. Raduje me što se situacija mijenja, ali nije realno očekivati da se preko noći sve promijeni. Treba proći određeno vrijeme. Podržao sam novi statut i Čeliku želim sve najbolje."

Kada je u pitanju borba za titulu, prednost daje Zrinjskom. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Biće neizvjesno do samog kraja. Zrinjski je dugo godina zajedno na okupu, ima kontinuitet i dajem im prednost. Tu su još Sarajevo, Željezničar i Sloboda, pa donekle i Široki Brijeg koji može parirati klubovima iz vrha", poručio je Horić koji je, podsjetimo, svoju karijeru započeo u zeničkom klubu.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije