Defanzivac turskog Antalyaspora kupio VIP ulaznicu Čelika

Bivši kapiten kluba s Bilinog polja

Defanzivac turskog Antalyaspora kupio VIP ulaznicu Čelika

Dino Kurbegović

Prije sedam dana po novom Statutu NK Čelik iz Zenice počelo je učlanjenje u klub.

U prvoj sedmici učlanilo se 280 članova, a prihod od učlanjenja iznosio je 21.350 KM koji je uredno deponovan u banku na čuvanje. U klubu su zadovoljni odzivom u prvoj sedmici, a očekuju da u narednom periodu, posebno kako se bude bližio početak prvenstva da će taj broj biti mnogo veći.

Mini pauzu u turskoj SuperLigi 26-godišnji Kenan Horić iskoristio je kako bi posjetio rodni grad, te matični klub gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru. U crno-crvenom dresu odigrao je preko 100 utakmica, bio je kapiten, te najbolji igrač kluba po izboru navijača, prije nego što će preći u slovenske Domžale u januaru 2014. godine. Nakon dobrih igara u Sloveniji, prošlog ljeta ostvario je transfer u turski Antalyaspor, s kojim je potpisao ugovor na četiri godine. Ove sezone zabilježio je osam nastupa u dresu ovog kluba, koji se nalazi na petom mjestu najjačeg šampionata Turske.

Horić je danas ispunio formular, te se učlanio u svoj matični klub koji je podržao kupovinom VIP ulaznice.Ovaj Zeničanin nije nikada zaboravio svoj klub i korijene, zbog čega je bio i ostao ljubimac svih navijača crno-crveni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom periodu očekuje se da i ostali poznati nogometaši koji su nekada nosili dres Čelika krenu putem Horića, te tako u teškim vremenima pomognu klub, koji od usvajanja novog Statuta radi maksimalno transparentno, te o svim dešavanjima u klubu izvještavaju javnost.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi