Horić: Veoma je bitno da sa dobrim rezultatom otvorimo nastavak sezone
Horić je protiv Veleža besprijekorno komandovao zadnjom linijom Posušja, te je pokazao da će biti jedna od glavnih uzdanica trenera u nastavku sezone u borbi za opstanak

Defanzivac Posušja pred nastavak Premijer lige

Horić: Veoma je bitno da sa dobrim rezultatom otvorimo nastavak sezone · Intervju

D. Kurbegović, foto: A. Čaušević

Nogometaši Posušja u drugom dijelu sezone imaju samo jedan cilj ispred sebe, a to je da osiguraju opstanak u Premijer ligi. U zimskom prelaznom roku klub je dodatno ojačao svoj igrački kadar s nekoliko novih nogometaša, koji bi trebali podignuti igru ovog kluba na višu razinu.

Posljednja provjera pred početak sezone i remi u generalci protiv Veleža na stadionu "Rođeni" ohrabruju sve na Mokrom Docu pred početak sezone. U prvom kolu nastavka Premijer lige, Posušje će gostovati u Bijeljini kod Radnika, izravnog konkurenta za opstanak u ligi.

Uoči nastavka Premijer lige razgovarali smo sa iskusnim stoperom Kenanom Horićem, koji je u pripremnim utakmicama pokazao s pravom da će biti posljednji bedem ispred golmana Horkaša, a to je posebno demonstrirao na meču protiv Veleža, gdje odigrao sjajno i zajedno sa ostalim saigraćima zatvorio sve prilaze ka svome golu.

Horić je nogometaš koji ima veliko iskustvo, igrao je pored BiH u Sloveniji, na Kipru, Turskoj, Albaniji i sigurno da je važan kotačić u postavi trenera Stipe Balajića.

Kenane nakon što si u finišu prvog dijela sezone pojačao Posušje, sada si prošao cijele pripreme s timom, pa nam kaži kako su prošle pripreme i da li spremno dočekujete nastavak lige?

"Pripreme su stvarno bile zahtjevne, a da li smo se kvalitetno pripremili, kako fizički, tako i mentalno najbolje će pokazati nastavak proljetnog dijela sezone. Moje lično mišljenje je da smo spremni, ali to moramo prenijeti na takmičarske utakmice i dizati formu kako prvenstvo bude odmicalo. Ja sam u Posušje došao pred kraj prvog dijela sezone, nisam prošao pripreme s ekipom i odigrao sam nekoliko utakmica u finišu, ali nije to na najvišem nivou kada niste prošli pripremni ciklus s timom. Sada sam od prvog dana priprema bio tu s ekipom, odlično se osjećam i spreman sam dati svoj doprinos u ostvarenju našeg cilja" ističe Horić.

Posušje se čini pojačalo ciljano na određenim pozicijama, kakvo je vaše mišljenje o novim igračima, da li su se uklopili u tim?

"Klub je procijenio da se na određenim pozicijama trebamo pojačati, dovedeni su novi momci, koji su se brzo uklopili i mislim da smo riješili neke stvari njihovim dolaskom, kada su u pitanju deficitarne pozicije u timu. Kada su momci koji su došli karakterni onda im nije problem uklopiti se u tim, tako da vjerujem da će biti prava pojačanja i da ćemo imati uspješan drugi dio sezone", nada se 31-godišnji Zeničanin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvo kolo nastavka sezone i odmah duel u gostima protiv jednog od konkurenata za opstanak

"Sigurno da nas očekuje teška utakmica, a najviše radi terena, budući da se očekuje kiša i snijeg za vikend, tako da očekujem teške uslove za igru. To je veoma bitna utakmica i za nas, ali i za Radnik, tako da očekujem dosta borbe, a odlučit će veće htijenje i želja. Poštujemo Radnika maksimalno, ali želimo Bijeljinu napustiti neporaženi. Siguran sam da nas očekuje uzbudljiv drugi dio sezone kako u borbi za prvaka i pozicije koje vode u Evropu, tako i u borbi za opstanak. Mi idemo od utakmice do utakmice, vjerujemo u naše kvalitete i nadam se da ćemo uz pomoć publike doći do cilja što ranije, a to je opstanak u Premijer ligi", kazao je za SportSport.ba Kenan Horić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi