Horić: Zadovoljan sam svojim igrama u Sloveniji

Opravdao epitet pojačanja u Domžalama

Horić: Zadovoljan sam svojim igrama u Sloveniji

Bivši kapiten Čelika 23-godišnji Kenan Horić prošle je zime nakon 90 utakmica u crno-crvenom dresu promijenio klub, ali i državu. 

Nakon odličnih igara ovog Zeničana u svoje redove je dovele su Domžale, koje važe za jedan od najboljih i najorganizovanijih klubova u Sloveniji. Mladi defanzivac je potpisao ugovor na dvije i pol godine, a nije mu bilo teško naviknuti na novu sredinu obzirom da je svojim zalaganjem i odnosom na treninzima izborio status prvotimca. O završenoj sezoni u kojoj je tri puta u toku polusezone bio u timu kola, ovaj Zeničanin govorio je u razgovoru za SportSport.ba.

"Zadovoljan sam jer me je zdravlje poslužilo i zbog toga što sam se brzo uklopio i prilagodio novoj sredini. Ipak mi je ovo prvi put da sam duži vremenski period udaljen od kuće. Sezona nije bila zadovoljavajuća za nas jer nismo ispunili cilj, a to je plasman u Evropu. Na kraju prvenstva zauzeli smo solidno šesto mjesto, a glavni razlog nešto slabijeg plasmana na tabeli jest povreda ključnih igrača u napadu u toku polusezone, tako da smo imali velikih problema sa realizacijom što nas je na kraju i koštalo", kaže bivši kapiten Zeničana.

Svojim igrama je zadovoljan, iako vjeruje da može još bolje.

"Izborio sam standardno mjesto u ekipi, te 12 puta nastupio u toku polusezone. Svakako da moram biti zadovoljan jer mi je primarni cilj bio da se izborim za mjesto u ekipi. Stvarno mi se sviđa klub i način kako je organizovan, kao i cijela liga, koja sigurno po kvaliteti nije ništa iznad Premijer lige BiH, ali ono u čemu se izdvajaju Slovenci jeste manji broj klubova, odlični uslovi i organizovanost klubova", ističe defanzivac Domžala.

Ambicije u narednom periodu su prelazak u veći klub.

"Iako imam ugovor još dvije sezone s Domžalama, nadam se da ću već naredne zime preći u veći klub, ako me naravno zdravlje posluži i igre kao što je to bio slučaj u tek završenoj sezoni sigurno da ne trebam brinuti za svoju budućnost. Dosta skauta boravi na utakmicama u Sloveniji, a posebno iz Italije, tako da je sve na meni i mojim igrama na terenu. Nadam se da ćemo se u narednoj sezoni boriti za titulu, te da ću svojim igrama pomoći klubu da ostvari plasman u sami vrh tabele", nada se bivši mladi reprezentativac naše zemlje.

Za kraj se dotakao i rezultata svog bivšeg kluba.

"Žao mi je što je Čelik poražen u finalu Kupa protiv Sarajeva, jednostavno se neda da klub krene prema vrhu i napravi neki iskorak. Posljednje dvije sezone rezultatski su mnogo bolje nego prije, ali ponovo bez trofeja i izborene Evrope nažalost svih navijača. Nadam se da će ekipa ostati na okupu, te uz par pojačanja sigurno da naredne sezone mogu konkurisati za sami vrh tabele", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Kenan Horić, bivši kapiten Čelika i miljenik Robijaša zbog svoje velike borbenosti i profesionalnog odnosa prema klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.