Horvath i Petrzela pogađali za jedanaesti trijumf Plzena

Gambrinus liga Češke

Horvath i Petrzela pogađali za jedanaesti trijumf Plzena

Viktorija Plzen upisala je večeras svoj jedanaesti trijumf sezone, ovog puta protiv Pribrama na domaćem terenu rezultatom 2:0. 

Strijelci za pobjednički tim bili su Horvath i Petrzela, koji su pogađali u ranoj fazi utakmice. Plzen je drugoplasirani tim Gambrinus lige Češke sa 37 bodova, pet manje od lidera Sparte iz Praga.

Bohemians 1905 i Brno podijelili su bodove, a rezultat je na kraju meča glasio 1:1. Gosti su poveli preko Janotke, a konačan rezultat postavio je Jindrisek iz penala pola sata prije kraja utakmice. Muamer Avdić u gostujućem timu nije ulazio u igru.

Mlada Boleslav odigrala je jednu od najboljih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone savladavši na domaćem terenu tim Ostrave rezultatom 4:0. Strijelci za pobjednički tim bili su dva puta Nespor, Stohanzl i Chramosta. Jasmin Šćuk ponovo je igrao svih devedeset minuta za pobjednički tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.