Howard Webb okačio pištaljku o klin

Kraj jedne sudijske karijere

Howard Webb okačio pištaljku o klin

Jedan od najboljih svjetskih fudbalskih sudija Howard Webb odlučio je okončati svoju aktivnu sudijsku karijeru.

Četrdesetrogodišnji Englez, inače policajac, na ovaj potez se odlučio kako bi mogao preuzeti ulogu Tehničkog direktora PGMOL-a (Professional Game Match Officials Limited). Ova organizacija je ustvari Udruženje engleskih sudija koje se preregistrovalo 2001. godine.

Toko 25 godina duge karijere Webb je sudio neke od najzanimljivijih utakmica u Engleskoj, ali i oni međunarodnih. 2010. godine postao je jedini sudija koji je iste godine pravdu dijelu u finalu Lige šampiona i u finalu Svjetskog prvenstva.

"Veoma sam uzbuđen što ću započeti sa novim poglavljem u mom životu, nakon 25 lijepih godina provedenih na terenu. Cijelu jednu dekadu sam proveo u najudobnijoj 'fotelji' za praćenje utakmica Premier lige, a jako sam sretan i ponosan što sam bio dio FIFA -inog i UEFA-inog osoblja na čak devet turnira, kao i suđenje finala Mundijala i Lige prvaka", rekao je Webb, te dodao:

"Suđenje mi je dalo mnogo toga, a na meni je sada da naučim još mnogo toga o suđenju i samoj organizaciji sa moje nove pozicije".

Howard Webb je dijelio pravdu i u jednom od susreta baraža kojim je Bosna i Hercegovina bila domaćin Portugalu. Bio je to baraž  za odlazak na SP 2010. godine, na kojem je Webb kasnije sudio finalni meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti