Howe: Begović je dokazao da je sposoban za velike stvari

Menadžer Bournemoutha oduševljen

Howe: Begović je dokazao da je sposoban za velike stvari

Endin Čaušević

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine, Asmir Begović, napustio je Chelsea i svoju karijeru nastavit će u dresu Bournemoutha.

Nakon što je s Chelseajem osvojio titulu ove sezone Begović je odlučio da je vrijeme da napravi korak u svojoj karijeri i ode u klub u kojem će imati veću minutažu. Bh. golman je odlučio da potpiše za Bournemouth, a njegov transfer zvanično je potvrdio i Chelsea na svojoj službenoj stranici.

Menadžer Bournemoutha, Eddie Howe, je oduševljen što je njegov klub uspio dovesti Begovića, te je izjavio danas da je bh. golman već dokazao da je sposoban za velike stvari. 

"Asmir je sjajan golman koji je dokazao da je sposoban za velike stvari i to na vrhunskom nivou. U najboljim je godinama, spreman je i pravi je lider na terenu i van njega, tako da je to upravo karakter kakvog smo željeli u našem timu. Podignuće i konkurenciju među golmanima koje imamo trenutno i njegovo iskustvo će biti ogroman doprinos za naše igrače. Radujem se što je s nama i što će biti veoma važan igrač za nas u godinama koje dolaze", rekao je Howe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi