Hrabra igra bh. košarkašica: Turska slavila nakon produžetka

Turska se provukla

Hrabra igra bh. košarkašica: Turska slavila nakon produžetka

E. Škorić

Ženska košarkaška reprezentacija BiH poražena je od Turske nakon produžetka sa 72:68 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo izabranice Gorana Jovanovića zamalo su napravile senzaciju, ali u završnici i dodatnih pet minuta produžetka su ostale bez pobjede.

Bh. košarkašice iznenadile su domaće igračice, pa su nakon prve četvrtine povele sa 19:13. Ipak, Turkinje su se vratile do poluvremena, pa se na odmor otišlo kod rezultata 29:29.

U nastavku dosta borbe , a u finiš meča naše djevojke su ušle s plus dva (56:55). Lomilo se dosta u završnici, na kraju produžetak, gdje su naše djevojke vodile, ali pobjeda je otišla na stranu Turkinja.

Kizer je s 24 poena i 10 skokova bila najbolja u bh. timu, dok je Svitlica dodala 18 poena, a Deura 12. Ivegin je ubacila 16 na drugoj strani.

Naša reprezentacija ostala je bez šansi za EP, a u posljednjem meču kvalifiakcija u srijedu će ugostiti Izrael.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi