Hrabra Sevilla šokirala Old Trafford i izbacila Manchester United

Kraj za Special Onea

Hrabra Sevilla šokirala Old Trafford i izbacila Manchester United

Manchester United je eliminisan iz Lige prvaka nakon što ga je Sevilla večeras porazila na Old Traffordu u revanšu osmine finala sa 2:1. 

Prvi meč u Španiji je završen bez golova, pa je večeras sve bilo otvoreno, a na kraju je Sevilla bila hrabrija, konkretnija i bolja i zasluženo se plasirala dalje.

Tokom prvog poluvremena obje ekipe su imale nekoliko polu-prilika, ali većih uzbuđenja baš i nije bilo. Prvi je zaprijetio Manchester preko Rashforda, ali njegov udarac brani Sergio Rico. Samo nekoliko minuta kasnije zaprijetili su i gosti preko Corree, ali lopta odlazi preko gola. Naredna šansa viđena je tek u 28. minuti, a imao ju je Muriel. Ipak, njegov udarac odlazi pored desne stative. Najbolju priliku za United u prvom dijelu imao je Fellaini, ali Rico je ponovo bio sjajan i spasio je svoj tim.

U drugom dijelu meča Manchester je bio nešto opasniji, ali ipak mu to nije donijelo željeni rezultat. Prvi u nastavku meča je zaprijetio Lingard, ali Rico je ponovo sjajan. Nešto kasnije je u igru ušao i Paul Pogba koji je odmah pokušao iz daljine, ali lopta odlazi pored gola.

Samo dvije minute kasnije uslijedio je jedan od najvećih šokova ikad viđenih na Old Traffordu. Correa je bio asistent, a Ben Yedder strijelac za vodstvo gostiju. Da stvari budu još gore za Josea Mourinha i Manchester United, samo četiri minute kasnije Ben Yedder postiže još jedan gol i bilo je sve gotovo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja su i jedni i drugi imali nekoliko dobrih prilika za promjenu rezultata, a United je počasni gol postigao u 84. minuti preko Lukakua. Kasnije su domaći preko Martiala i Rashforda imali prilike za poravnanje, ali ostalo je 1:2 i Sevilla je počela slaviti jedan od najvećih uspjeha u svojoj historiji. S druge strane, ostaje upitno kakvu će odluku o budućnosti donijeti vlasnici Manchester Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi