Hrabrost ili ludost: Operisao se i umjesto hemoterapije, vratio se na teren, želi promociju!

Kapitenski potez

Hrabrost ili ludost: Operisao se i umjesto hemoterapije, vratio se na teren, želi promociju!

A. Čaušević

Ljubav prema fudbalu je ponekad teško opisati riječim, svjedoči tome i veoma dirljiva priča s Juga Italije. 

Marco Mancosu, kapiten Leccea, trećeplasirane ekipe Serije B je danas objavio na Instagramu kako je u srijedu operisao tumor, ali je želio da završi sezonu pod svaku cijenu.

Umjesto da odmah započne s hemoterapijama, 32-godišnji ofanzivni veznjak je sve odgodio za ljeto jer ekipu želi vratiti u Seriju A.

"Mjesec nakon operacije trebao sam otići u Milano da vidim hoće li mi biti potrebna hemoterapija, ali nisam to uradio", napisao je Mancosu te nastavio:

"Želim da radim ono što najviše volim da radim, da igram fudbal. Vidjet ćemo na kraju sezone šta će biti, ali već se osjećam kao pobjednik."

Iskusnom veznjaku stiže podrška sa svih strana, a sigurno mu najviše znači ona od njegovog kluba iz kojeg su naveli da se vratio mnogo brže od planiranog i to sve u dogovoru s ljekarima.

Mancosu je ove sezone prikupio 28 nastupa u Seriji B, poslije operacije je preskočio četiri meča, a početkom maja je ponovo počeo igrati. Do sada ima osam golova i 10 asistencija.

Inače, u Seriju A se već vratio Empoli, dok će se Lecce dva kola prije kraja boriti za direktan plasman zajedno sa Salernitanom i Monzom. Ova tri tima dijele dva boda.

Top Komentari

Malmi_Suomi
32 godine tumor? Svaka čast momčino puno zdravlja srece ti želim i da pobijediš na oba kolosijeka ali važniji ti je taj ŽIVOTNI.
7 1
Vela82
I ja bi ovo iskreno uradio. Nema nista gore nego kad je tekma, a ne mozes da igras, jednostavno najgori osjecaj.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi