Roma pobijedila Veronu, Džeko postigao 105. gol za klub

Seria A, 33. kolo

Roma pobijedila Veronu, Džeko postigao 105. gol za klub

Fudbaleri Rome pobijedili su večeras na Olimpicu u Rimu Veronu sa 2:1 u susretu 33. kola Serije A. 

Rimljani su dobro otvorili meč i poveli već nakon 10 minuta igre jer je s bijele tačke pogodio Veretout. Taj rezultat bio je na snazi sve do samog kraja prvog djela, tačnije do sudijske nadoknade kada domaći postižu i drugi pogodsak. Strijelac je ovog puta bio Edin Džeko i to nakon sjajnog ubačaja Spinazzole.

Za Dijamanta je ovo prvi gol poslije pet mečeva i ukupno 105. u dresu Vučice.

Do kraja susreta Verona je uspjela da zakomplikuje stvari domaćinu jer je preko Pessine u 47. minuti postigla gol za 2:1, ali više od toga ipak nije mogla.

Roma je uprkos pobjedi ostala peta, dok je Verona ostala deveta.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Fiorentina je pobijedila u gostima Lecce sa visokih 3:1. Golove za Violu postizali su Chiesa, Ghazzal i Cutrone dok je za domaćina jedini pogodak djelo Skakhova.

Seria A, 33. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Verona 2:1

Lecce - Fiorentina 1:3

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi