Hrelja pred GOŠK: Prolaz dalje bio bi najljepši poklon našim navijačima

Kakanjci vjeruju u svoje kvalitete

Hrelja pred GOŠK: Prolaz dalje bio bi najljepši poklon našim navijačima

S. Mlaćo

Program četvrtfinala Kupa naše zemlje u srijedu otvaraju federalni prvoligaši Rudar iz Kaknja i GOŠK iz Gabele.

Kakanjci imaju blagu ulogu favorita s obzirom na domaći teren, no jasno je da će i gosti tražiti prolaz u samu završnicu.

Igra se jedan meč, kalkulacija nema, a u Kaknju se nadaju prolazu dalje. Optimista je Adnan Hrelja, dobro poznato lice sa bh. terena i jedna od glavnih uzdanica Bećira Mehanovića.

Na početku razgovora rezimirao je zimske pripreme.

"Pripremali smo se jedan dio u Kaknju i Visokom, gdje smo najviše radili na fizičkoj spremi, da bi onda otišli u Makarsku gdje smo boravili deset dana i radili na uigravanju. Ono što me raduje jeste da nije bilo većih problema sa povredama, te svi spremni dočekujemo duel sa GOŠK-om. Došlo je i par novih momaka, no kostur ekipe je ostao isti", priča Hrelja za SportSport.ba.

Dobro poznaje GOŠK.

"Voljom žrijeba dobili smo ekipu po mjeri i imamo realne šanse da se plasiramo u polufinale što bi svakako bio historijski uspjeh za Rudar, naročito ako uzmemo u obzir da klub ove godine slavi 100 godina postojanja. Mislim da navijačima ne možemo pružiti ljepši poklon za 100 godina od prolaza dalje. GOŠK dobro poznajemo, savladali su nas u prvenstvu i sigurno se želimo revanširati za taj poraz".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U Kaknju već vlada blaga nogometna euforija i jasno je da će Rudar imati veliku podršku.

"Pozivam naše vjerne navijače da dođu u što većem broju i da zajedničkim snagama probamo doći do pobjede. Imamo protivnika po mjeri, a prolaz dalje bi bio veliki uspjeh i poklon navijačima za sto godina kluba", dodao je Hrelja.

Top Komentari

Adriano
Sretno!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi