Hrgota pogodio u remiju Augsburga i Borussije

Bundseliga, 7. kolo

Hrgota pogodio u remiju Augsburga i Borussije

Utakmica koja je najavila 7. kolo njemačke Bundeslige između Augsburga i Borussije M’gladbach okončana je bez pobjednika, a rezultat je na kraju glasio 2:2.

Zanimljiv susret iz sredine tabele počeo je nešto ofanzivnijom igrom gostiju, ali nakon što su se domaći fudbaleri uspjeli osloboditi početnog pritiska prvi su stigli do gola.

Za veliko oduševljenje i radost domaćih navijač pobrinuo se Andre Hahn u 27. minuti susreta, nakon što mu je loptu proslijedio Tobias Werner.

Ipak, vodstvo domaćih nije dugo trajalo. Samo šest minuta nakon vodećeg gola Augsburga Borussia je uspjela doći do izjednačenja, a strijelac izjednačujućeg gola bio je Max Kruse nakon što se fino oslobio svog čuvara, sjajno je pogodio sa petnaest metara.

Sa 1:1 na semaforu otišlo se na poluvrijeme.

Favre je u 68. minuti na teren umjesto Hermanna poslao Branimira Hrgotu, Šveđanina rođenog u Zenici. Samo četiri minute na travnjaku bilo je dovoljno Hrgoti da se upiše u strijelce, a to je učinio nakon asistencije Krusea, strijelca prvog gola.

Ipak, kada su gostujući fudbaleri očekivali posljednji susdijski zvižduk, u 90. minuti za konačnih 2:2 i možda najrealnijiju podjelu bodova pogodio je Milik.

Bundseliga, 7. kolo:
Augsburg – Borussia M’gladbach 2:2 (Hahn 27, Milik 90 / Kruse 33, Hrgota 72)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.