Hrgović kažnjen s tri utakmice neigranja
Hrgović dok je nastupao za Dinamo

Zbog crvenog kartona

Hrgović kažnjen s tri utakmice neigranja

Adnan Beganović

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Greuther Furtha, Mirko Hrgović, zbog crvenog kartona dobijenog u prošlom kolu pauzitrat će tri naredne utakmice.

Mirko Hrgović neće po dobrom pamtit gostovanje njegovog kluba u Munchenu. Naime, Furth je poražen od Munchena 1860 s 3:1, a naš reprezentativac je zbog udaranja protivničkog igrača u 63. minuti zaradio crveni karton.

Ovaj slučaj danas je bio na razmatranju, a Disciplinska komisija odlučila je da zbog "grube igre", kako stoji u obrazloženju odluke, Hrgovića kazni sa tri susreta neigranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.