Hronologija događaja: Šta se dešavalo prije nego je utakmica otkazana?

NK Čelik nije ispoštovao dogovor

Hronologija događaja: Šta se dešavalo prije nego je utakmica otkazana?

Fudbaleri Željezničara i Čelika trebali su danas na stadionu Grbavica igrati susret 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali isti je otkazan jer NK Čelik nije izmirio dugovanja u roku koji mu je zadala Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH. 

Disciplinka komisija je ekipi iz Zenice dala rok do 31. oktobra da izmiri sva dugovanja koja ima prema nekim sadašnjim i bivšim fudbalerima, ali obzirom da klub nije ispoštovao taj rok, dobio je zabranu igranja današnje utakmice.

Zeničanima je, kako bi se zaštitio integritet takmičenja, produžen rok do brifinga pred današnju utakmicu. Iz Čelika su obećali kako će donijeti dokaze o izmirenju dugovanja na brifingu, ali to nisu uradili, pa nadležnim organima delegiranim za utakmicu nije preostalo ništa drugo nego da istu otkažu.

Inače, rezultat današnjeg susreta bit će registrovan 3:0 za ekipu s Grbavice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gif
steta za citavu ligu da nam ispadaju celik velez sloboda a da se izdize tuzla nastala juce,eto sela razna..... Volim te Saraj'vo
22 5
Disha
Steta za Celik.Ipak je jedan klub sa tradicijom u nasim okvirima. Neka vam je Bog na pomoci.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi