Hrvati jedva protiv Slovenije
Balić se vratio nakon povrede

Sedam dana pred SP

Hrvati jedva protiv Slovenije

Edmir Škorić

U posljednoj pripremnoj utakmici pred Svjestko rukometno prvenstvo Hrvatska je u prepunoj dvorani u Splitu pobijedila "komšije" Slovence rezultatom 34:32.

Samo sedam dana prije početka Svjetskog rukometnog prvenstva koje će se igrati u Hrvatskoj, "pakleni" su u odigrali prijateljsku utakmicu sa Slovenijom. "Spaladium Arena" je večeras bila prepuna, a slovenska himna se nije čula od zvižduka publike.

Svoje prve minute nakon ozljede upisao je i Ivano Balić, a u ekipu se vratio i Lacković. Gosti su ipak bili dosta oslabljeni, no uprkos tome su u drugom dijelu pružili dobru igru.

Gosti iz Slovenije poveli su rezultatom 2:0, te su malo zbunili prisutne ljubitelje rukometa. Ipak, domaćini se vraćaju i prvih 15 minuta prolazi u dosta izjednačenoj igri uz malu prednost Hrvatske.
Službeni spiker u dvorani je u nekoliko navrata pozivao prisutne da se uzdrže provokacija i zvižduka, ali su njegovi apeli bili bez uspjeha.

Lošu igru Hrvatska je imala u odbrani, ali je napad bio fantastičan. Ivano Balić se oporavio i to je za selektora Červara sigurno najbolja vijest.
Igor Vori bio je najbolji strijelac domaćina, dok je kod gostiju najefikasniji bio Gajič.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.