Hrvati naplatili dug Francuzima: Kauboji u polufinalu!

Kraj vladavine četverostrukih svjetskih prvaka

Hrvati naplatili dug Francuzima: Kauboji u polufinalu!

M. Maksimović

Hrvatska je u rukometnom El Clasicu rezultatom 30:23 savladala Francusku i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva!.Na najbolji mogući način Hrvatska je uzvratila ljutim rivalima za poraze na dosadašnjim velikim takmičenjima, prije svega u polufinalu Olimpijskih igara prošle godine,

Loše je počelo za Hrvatsku, nakon 47 sekundi, Vuković je pokupio Baracheta, španski sudije su odmah pokazale crveni karton. Isključenje Vukovića nije destabilizirao Hrvatsku. Nakon golova Fernandeza i Guigoua, Hrvatska je postigla tri za svega 80 sekundi. Francuzi su se odlučili za odbranu 3-2-1 sa kojom imaju velikih problema.Hrvatska nakon gola Čupića u 8.minuti ide na +3, Kopljar u 18.podiže na 9:5.

 

Karabatić je nevidljiv, Alilović je u 8.minuti upisao petu odbranu.Kako je utakmica odmicala tako su i Francuzi zaigrali nešto jaču odbranu, nakon početnih 3-2-1, odlučili su preći na 6-0. Omeyer je kod 11:7 skinuo sedmerac Čupiću,nakon čega Hrvatska nije iskoristila dva napada.Francuzi su se preko Honrubie, Accambraya i Portea vratili u igru, Hrvatska na poluvremenu ima 13:12.

 

Na otvaranju drugog dijela Duvnjak i Kopljar kreiraju mini seriju 2:0, Francuska zaostaje dva gola.U 37.minuti nakon kontre Ninčevića Hrvatska opet ima velikih 18:14 i napad za plus pet, ali nema gola.Alilović skida sedmerac Guigou, sa čovjekom više Francuska ne uspijeva ništa npraviti, ali slično kao u prvom poluvremenu tu je Sorhaindo.

 

Hrvatska bez obzira na sve bez problema drži svoju prednost, od dva do tri gola.Karabatić prvi gol postiže u 43.minuti, šut Kopljara zaustavlja Omeyer.Imala je Francuska -2, priliku da dođe na gol zaostatka, ali je onda kao i većim dijelom utakmice Hrvatska znala odgovoriti i još jednom pobjeći na velika četiri gola zaostatka.U tom periodu je Sorhaindo dva puta pogodio prečku. Gol koji je definitvno prelomio utakmicu bio je onaj Horvatov za 26:21 u 56.minuti.Do kraja utakmice, Francuzi su se potpuno raspali, pa je Hrvatska stigla do ubjedljive pobjede 30:23.

 

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji je bio Domagoj Duvnjak sa devet golova, Zlatko Horvat je dodao pet, ostatak ekipe je bio ravnomjerno raspoređen.Mirko Alilović je imao 13 odbrana.Natpisi koji su se pojavili u Francuskoj, očito su uzdrmali Karabatića koji je svoj prvi i jedini gol u 43.minuti uz šut 1/4.

 

Sorhaindo je vukao Francusku sa pet golova, ali je u važnim trenucima dva puta pogodio prečku.Guigou je postigao gol manje, Omeyer je utakmicu zaključio sa deset odbrana.Francuzi su izgubili devet lopti, čak četiri Karabatić, dok je recimo jedan Abalo utakmicu zaključio sa dva gola uz pet promašaja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti